Πολιτισμός

Ονειρούπολη 04/12/2016

04/12/2016 - 04/12/2016
image_print
Ονειρούπολη 04/12/2016

Ημέρα εορτής της Αγ. Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας.

11:00 Κεντρική σκηνή
Το “Λύκειο Ελληνίδων Δράμας” προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα “Βαρβάρα” σε όλους τους επισκέπτες.

11:00-14:00
Στο σπιτάκι του, ο Σύλλογος “Αλκυνόη Ν. Δράμας” φωτίζει με το δικό του γαλάζιο χρώμα και τη φετινή “Ονειρούπολη”. Καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να φτιάξουν μαζί υπέροχα γαλάζια στολίδια για το δικό διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

12:00-14:30 Σπιτάκι Διαδραστικών Παραμυθιών
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίο με τίτλο “Καλέ μου Άη Βασίλη” της συγγραφέως Μαρίας Ποπκιώση. Διαδραστικό παραμύθι, χριστουγεννιάτικη ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έως 10 ετών. Ο Άη Βασίλης διαβάζει τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά και ετοιμάζει πυρετωδώς τα δώρα τους. Μα είναι τόσα πολλά τα γράμματα και τόσα πολλά τα δώρα των παιδιών! Θα προλάβει να τα παραδώσει εγκαίρως; Εσείς τι λέτε; Θα προλάβει; Προαιρετική συγκέντρωση παιχνιδιών.

12:00-14:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας
Η χορωδία του Ποντιακού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου “Το Καρς” συναντά της Παραδοσιακή χορωδία του “Ομίλου Ερευνών Πηλίου”, την Παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου “Μικρασιατών Ευόσμου” και τη χορωδία του “Κοντοκαλίου Κέρκυρας” με τη συνοδεία της “Κερκυραϊκής Μαντολινάτας” και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια διαφορετική μουσική εμπειρία. Είσοδος ελεύθερη.

12:00-13:30 Κεντρική σκηνή
Α’ μέρος του “3ου Φεστιβάλ Ονειρούπολης, Ενώνουμε την Ελλάδα”. Ο Σύλλογος Αυλωνιτών “Το Σάλεσι” του ∆ήμου Ωρωπού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξεχασμένης Ημαθίας “Γεώργιος Σεφέρης” βρίσκονται κοντά μας για να γνωρίσουν τη ∆ράμα και τις ομορφιές της. Εμείς θα έχουμε τη χαρά να δούμε και να ακούσουμε χορούς, τραγούδια και έθιμα του τόπου τους, σε ένα μουσικοχορευτικό πάντρεμα με πίπιζες, ζουρνάδες και νταούλια που θα μας ξεσηκώσουν.

13:00 Γήπεδο “∆. Κραχτίδης”
Ο Α.Σ. “Γαία ∆ράμας” διοργανώνει Αθλητικό Τουρνουά Βόλεϊ ∆ημοτικών Σχολείων.

13:30-14:00 Κεντρική σκηνή
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου ∆ράμας “Παναγία Σουμελά”, με το μικρό και μεγάλο χορευτικό του τμήμα, παρουσιάζει κάλαντα και χορούς από τον αλησμόνητο Πόντο.

14:00-14:30 Κεντρική σκηνή
Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών από τα νησιά του Β. Αιγαίου καθώς και πρόγραμμα Zumba Fitness.

14:30-15:30 Κεντρική σκηνή
Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου ∆υτικής Θεσσαλονίκης “Το Σεργιάνι”, παρουσιάζει χορούς από τα νησιά μας και την ηπειρωτική Ελλάδα. Το Τμήμα των Λαϊκών Χορών του Ομίλου μας διασκεδάζει με χασάπικο, ζεϊμπέκικο, συρτάκι και χασαποσέρβικο.

15:30-16:00 Κεντρική σκηνή
Επίδειξη του Ολυμπιακού αθλήματος Τζούντο από τον Αθλητικό Σύλλογο “Judo Πήγασος ∆ράμας 1986”.

19:00 ∆ημοτικό Ωδείο ∆ράμας
Συναυλία “Πόλη, ποιο φως μας ενώνει…”. Θα απολαύσουμε την παράσταση που τους συνεργάτες του στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμμετέχουν: Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, «Οι ∆ομέστικοι της ∆ράμας», η Παραδοσιακή Χορωδία “Λυκείου Ελληνίδων ∆ράμας” και το μουσικό σχήμα “Εμπειροτέχνες”.

20:00 Κεντρική σκηνή
Ένα ταξίδι ξεκινάει, ένα ταξίδι μακρινό, ουράνιο τόξο που γελάει, και σε ρίχνει στο κενό… Καλά καταλάβατε. Είναι οι “Onirama” που κουβαλάνε στις αποσκευές τους τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους για μία αξέχαστη βραδιά… “Ονειρούπολης”. Ένα από τα καλύτερα ροκ – ποπ συγκροτήματα με εκατομμύρια views στα videoclips τους έρχεται. Θα είμαστε όλοι εκεί…