Πολιτισμός

Ονειρούπολη 10/12/2016

10/12/2016 - 10/12/2016
image_print
Ονειρούπολη 10/12/2016

10:00-14:00 «Σπιτάκι των διαδραστικών παραμυθιών»
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς ο Μεγάλος Πράσινος ∆ράκος κατάφερε να νικήσει το θυμό του; Γιορτάζουμε όλοι μαζί τη νίκη του Πράσινου ∆ράκου. Στο σπιτάκι, σας υποδέχεται η φίλη – σύμβουλος του δράκου Ευαγγελία.

11:00-11:30 Κεντρική σκηνή
Κάλαντα και τραγούδια από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παρθένων» Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής.

11:30-12:30 Κεντρική σκηνή
Μικροί και μεγάλοι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Απόλλων» ∆ράμας παρουσιάζουν τον μαγευτικό κόσμο του Tae Kwon-Do ITF.

12:00 Κεντρική είσοδος «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας)
Χρώματα, μουσική, χορός. Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας & Κωνσταντίνας Νότα «Pirouette», χορεύουν στους δρόμους της πόλης με ρυθμούς της Φιλαρμονικής Χωριστής. Τις συνοδεύουν οι Χριστουγεννιάτικοι ξυλοπόδαροι της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο»!

12:00 Άγαλμα Ελευθερίας
Η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ «Μέγας Αλέξανδρος» κάνει για εμάς επίδειξη δεξιότητας ποδοσφαίρου. Χτύπα τη μπάλα και βρες το στόχο!

12:30-13:30 Κεντρική σκηνή
Τα παιδιά των σχολών χορού Έλενας Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου παρουσιάζουν κλασικές, σύγχρονες και Hip Hop χορογραφίες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

13:30-14:00 Κεντρική σκηνή
Παραδοσιακοί χοροί από την χορευτική ομάδα του 5ου ∆ημοτικού σχολείου ∆ράμας.

14:00-14:45 Κεντρική σκηνή
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευόσμου Θεσσαλονίκης «Το Γαϊτάνι» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης, ο Θεολόγος» Μετεώρων δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν ποικίλο παραδοσιακό πρόγραμμα.

14:45-15:45 Κεντρική σκηνή
Τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

16:00-17:00 Κεντρική σκηνή
Το χορευτικό τμήμα παίδων, εφήβων και ενηλίκων του Παμμικρασιατικού Συλλόγου ∆ράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» παρουσιάζει χορούς της Μικράς Ασίας.

17:00-17:30 Κεντρική σκηνή
Το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης χορεύει και εντυπωσιάζει με τον παλμό του.

17:30-18:00 Κεντρική σκηνή
Χοροί της Μακεδονίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλής Βρύσης ∆ράμας.

18:00-19:00 Κεντρική σκηνή
Zumba στην «Ονειρούπολη». Παρουσίαση προγράμματος Zumba Fitness με instructor την Μαρία Ματενόγλου. Το πρόγραμμα θα ανοίξει το παιδικό τμήμα Zumba Kids σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «Τουρετζόγλου» από το ∆ραβήσκο Σερρών.

18:30-19:30 Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράμας (Τούνελ Πλατείας)
Ο 9χρονος Μηνάς Τάτσιος ταξιδεύει τους μικρούς επισκέπτες της «Ονειρούπολης» στα Μαγικά Χριστούγεννα του Καραγκιόζη. Μια παράσταση με πολύ γέλιο που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

18:30 ∆ημοτικό Ωδείο ∆ράμας
8η Συνάντηση χορωδιών ΟΤΕ. Συμμετέχουν: Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, Χορωδία Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ Κέρκυρας, Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, Χορωδία Συνταξιούχων ΟΤΕ Ιωαννίνων και οι Χορωδίες Μουσικού σχολείου ∆ράμας (Τάξη Α’ Γυμνασίου & Χορωδία Acapella).
Είσοδος Ελεύθερη.

19:00 Κεντρική σκηνή
«Ενημερωτική εκστρατεία για το AIDS». Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της προάσπισης της υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της ∆ημόσιας Υγείας του ∆ήμου ∆ράμας, η ∆.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α, και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υλοποιούν πρόγραμμα δράσεων σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει άναμμα των κεριών του συμβόλου Red Ribbon, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών τόσο στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» όσο και στους χώρους διασκέδασης.

19:00 Κτίριο «Λυκείου Ελληνίδων ∆ράμας» (Αίθουσα Σοφία Χαρμούση)
Ο «Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος ∆οξάτου» και το «Μουσικό Σχολείο ∆ράμας» παρουσιάζουν το Λεύκωμα «Αστικές Ενδυμασίες ∆οξάτου – Χαράς ενθυμήματος». Είσοδος Ελεύθερη.

20:00 Κεντρική σκηνή
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες συστήνεται «σε πρώτο πρόσωπο», με επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία. Μαζί του η νέα σπουδαία ερμηνεύτρια Νίκη Αποστολίδου.