Πολιτισμός

Ονειρούπολη 23/12/2016

23/12/2016 - 23/12/2016
image_print
Ονειρούπολη 23/12/2016

12:00-14:00 Πλατεία Ελευθερίας
Ένα γευστικό ταξίδι μέσα από μνήμες, συναισθήματα, χρώματα και αρώματα. Η γαστρονομική ταυτότητα της ∆ράμας καταδεικνύει περίτρανα την πολυσυλλεκτικότητα της περιοχής. Μια νέα πατρίδα πολλών προσφυγικών ομάδων που αγκαλιάστηκαν από τους ντόπιους. Η πολιτιστική και γαστρονομική αυτή συνύπαρξη αναδεικνύει μια εξαιρετική σε γεύσεις και εμπειρίες ταυτότητα. Το “∆.Ι.Ε.Κ.” ∆ράμας μαζί με τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινογείων”, τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου”, την “Κοιν Σ.Επ. Ηλιοδώρα” Καλαμπακίου και τον “Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλοαγρίτισσα”, μαγειρεύουν και προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα στους επισκέπτες της “Ονειρούπολης” οι οποίοι μπορούν να γευτούν και τα εκλεκτά κρασιά της “Ένωσης Οινοπαραγωγών” ∆ράμας.

12:30-14:00 Κεντρική σκηνή
To hoop dance ή χορός με hula hoop αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης, συνδυάζοντας το παιχνίδι με την αερόβια άσκηση και το χορό. Το Hoop it! και η Sunny Diz διαδίδουν το hoop dance στην Ελλάδα και βρίσκονται στην “Ονειρούπολη”.

16:30-17:30 Κεντρική σκηνή
Η “Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων” Θεσσαλονίκης με το παιδικό χορευτικό του τμήμα παρουσιάζει χορούς του Πόντου.

17:00-18:00 Παλιό ∆ημαρχείο (2ος Όροφος)
Το “Κουκλοθέατρο ΦιλΦαρί” ταξιδεύει στην “Ονειρούπολη”. “Ο Μήτρος και ο Τζίμης” είναι μια κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στο μύθο του Αισώπου “Ο ποντικός του αγρού και της πόλης” όπου προβάλλονται πολλές από τις ανθρώπινες αξίες που τείνουν σήμερα να εξαφανιστούν, όπως η αγάπη, η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση του ανθρώπου στο συνάνθρωπο, η αξία της ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής.

17:30 Κεντρική Είσοδος “Ονειρούπολης”
Santa Run Drama. Υποδεχόμαστε τους Άη Βασίληδες – δρομείς στο Santa Run Drama. Μια χαρούμενη, φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη της ∆ράμας, όπου οι συμμετέχοντες φορούν την στολή του Άη-Βασίλη και κάθε γωνιά της πόλης γεμίζει με χρώμα και μουσική μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Σκοπός του είναι η οικονομική ενίσχυση των συλλόγων “Λάμψη” και “Καρκινοπαθών ∆ράμας”.
∆ηλώστε συμμετοχή στο www.santarundrama.gr

18:00-20:00 Πλατεία Ελευθερίας
Οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής του ΙΙΕΚ “Άκμων” στρώνουν χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους τους ∆ραμινούς και τους επισκέπτες της πόλης μας. Προσφέρουν ζεστά εδέσματα (κρουασάν, πίτσα, τυροπιτάκια) και ψήνουν σουβλάκια από κοτόπουλο και σις κεφτέ για όλους τους παρευρισκομένους. Οι νόστιμες δημιουργίες των σπουδαστών μας περιμένουν όλους!

18:00-20:00 “Σπιτάκι ∆ιαδραστικών παραμυθιών”
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Βούλας Γιαγκάζογλου-Παπούδα “Το αστέρι της Ευτυχίας” από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη. Ένα παραμύθι που μιλά για τη διαφορετικότητα και πραγματεύεται δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν σχεδόν όλα τα παιδιά και τους γονείς τους. Τη διαχείριση του θυμού και της απώλειας αγαπημένων προσώπων. Ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί το παραμύθι με πολύ παιχνίδι στην πιο παραμυθένια πόλη των Χριστουγέννων.

18:00-19:00 Κεντρική σκηνή
Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αμισού” παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς από όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

18:00
Κάλαντα Θρακιώτικα από την “Θρακική Εστία ∆ράμας” στους δρόμους της πόλης αλλά και στα δρομάκια της “Ονειρούπολης”.

19:00 Μουσικό Σχολείο ∆ράμας
“Χριστούγεννα στο Μουσικό της ∆ράμας”. Παραδοσιακά κάλαντα, βυζαντινοί ύμνοι και χριστουγεννιάτικη μουσική από τις χορωδίες και ορχήστρες του “Μουσικού Σχολείου ∆ράμας”.

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή
Ο “Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη ∆ράμας” παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από το Χάσκιοϊ Μαλγάρων Ανατολικής Θράκης και χορούς από διάφορες περιοχές της Θράκης.

19:30 Σπιτάκι “Ένωσης Κυριών ∆ράμας”
Τραγούδια της παρέας από την χορωδία της “Ένωσης Κυριών ∆ράμας”. Χοράρχης Λευτέρης Καλλινικίδης.

20:00-21:00 Κεντρική σκηνή
Η Νεανική Χορωδία της “∆ύβελος” Μουσικής Σχολής παρουσιάζει πρόγραμμα από το Ελληνικό Έντεχνο Ρεπερτόριο.