1

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο

Με αφορμή την έναρξη του νέου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αγιασμού στο Σιδηρόνερο Δράμας.

Ο νέος θεσμός λειτουργεί μόνο σε πέντε περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και συγκεκριμένα στο Σιδηρόνερο του Δήμου Δράμας, στο Σώστη του Δήμου Ιάσμου, στη Νέα Βύσσα του Δήμου Ορεστιάδας, στους Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου και στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

Ο Τοπικός Αστυνόμος θα βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και θα εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό. Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας, κ. Ηλιάδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου, κ. Γραμματικός Δημήτριος, ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Υποστράτηγος κ. Μενεξίδης Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, Ταξίαρχος κ. Καϊπάκης Γεώργιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, Αστυνόμος Α΄κ. Σκάρλιος Μηνάς, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αστυνόμος Β’ κ. Τσιπλάκης Αναστάσιος, ο Τοπικός Αστυνόμος Δ.Δ. Σιδηρονέρου Δράμας Ανθυπαστυνόμος κ. Παναγιώτης Δημήτρης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού, κ. Ξυγιντζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαλωτής, κ. Καλαντίδης Ιωάννης, και η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, κ. Κοκκίνη Ειρήνη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε: «Η δημοτική μας αρχή προτάσσει την ασφάλεια των πολιτών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του δήμου μας. Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου, οι ακρίτες του δήμου μας, φυλούν Θερμοπύλες. Είναι πραγματικοί αγωνιστές της υπαίθρου. Εμείς όχι μόνο δεν πρέπει να τους εγκαταλείψουμε, αλλά θα πρέπει να τους ενισχύσουμε με κάθε τρόπο. Ύστερα από προσωπική μεσολάβηση, καταφέραμε να έχει αυτή η ακριτική περιοχή τον δικό της Τοπικό Αστυνόμο που θα συμβάλει στην ασφάλεια και στην εξυπηρέτηση των ζητημάτων της καθημερινότητας, ενώ θα είναι στο πλευρό των συνδημοτών μας ως αρωγός και προστάτης τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Τοπικό Αστυνόμο».

Από το Γραφείο Τύπου