Πολιτισμός

Ονειρούπολη 17/12/2016

17/12/2016 - 17/12/2016
image_print
Ονειρούπολη 17/12/2016

10:00-15:00 «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»
Το Κέντρο Μελέτης «Μολύβι», γιορτάζει τα γενέθλια της «Ονειρούπολης», φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μαζί με τους μικρούς μας φίλους!

11:00-12:30 Κεντρική σκηνή
Ο «Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος» παρουσιάζει χορούς από τον Πόντο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και μοντέρνο χορό από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου.

11:30-13:30 «Σπιτάκι ∆ιαδραστικών Παραμυθιών»
Ένα μικρό αυτιστικό χελωνάκι ξετρυπώνει στο σπιτάκι του παραμυθιού. Ο Σύλλογος «Αλκυόνη» Ν. ∆ράμας μας βοηθάει να το γνωρίσουμε καλύτερα και να γίνουμε φίλοι του. Ο «Αυτός» του Πέτρου Πουλάκη (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) είναι άραγε τόσο διαφορετικός όσο λένε; Το μαγικό φαγητό της φιλίας θα μας βοηθήσει να γίνουμε φίλοι;

12:00 Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης»
Χρώματα, μουσική, χορός! Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν στους δρόμους της πόλης με ρυθμούς της Φιλαρμονικής του ∆ήμου ∆ράμας. Τις συνοδεύουν οι Χριστουγεννιάτικοι ξυλοπόδαροι της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο»!

12:00 Άγαλμα Ελευθερίας
Η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ «Μέγας Αλέξανδρος» σε επίδειξη δεξιότητας ποδοσφαίρου. Χτύπα τη μπάλα και βρες το στόχο!

12:30-13:30 Κεντρική σκηνή
Τα κέντρα μπαλέτου «Pirouette» για μια ακόμη χρονιά μας παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες στο χωριό του Άη Βασίλη. Χορέψτε μαζί τους σε κλασσικούς και μοντέρνους ρυθμούς.

13:30-14:30 Κεντρική σκηνή
Η πόλη μας φοράει τα γιορτινά της! Ξωτικά και μικρές πριγκίπισσες από τις Σχολές Χορού «Corte» πλημμυρίζουν την Κεντρική Σκηνή της «Ονειρούπολης».

14:30-15:30 Κεντρική σκηνή
Πατινάδες και δρώμενα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης». Το «Λύκειο Ελληνίδων» ∆ράμας χορεύει και παρουσιάζει δρώμενα της Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

15:00-20:00 «Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράμας» (Τούνελ πλατείας)
Μπαζάρ για την υποστήριξη των αδέσποτων, μπουφές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τα παιδιά από τον Σύλλογο Φιλόζωοι Εθελοντές ∆ράμας «Φ.Ε.∆ΡΑ.».

15:30-16:00 Κεντρική σκηνή
Η ομάδα παραδοσιακού τμήματος του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & ∆ημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ο Σωτήρ», παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς και η ομάδα του τμήματος μουσικοθεραπείας παρουσιάζει ρυθμικά κομμάτια με συνοδεία τραγουδιού.

16:00-17:00 Κεντρική σκηνή
Χορευτικό πρόγραμμα του «Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλαρίου» και «Ομίλου Καβάλας».

17:00-18:00 Κεντρική σκηνή
Ο «Πολιτιστικός σύλλογος Λιβαδερού – ∆ενδρακίων» παρουσιάζει χορούς του Πόντου και υποδέχεται το «Σύλλογο Άγιου Θωμά Πρέβεζας» που θα μας ταξιδέψει με τους χορούς του στην όμορφη Ήπειρο.

18:00-19:00 Κεντρική σκηνή
Η «Θρακική Εστία ∆ράμας» μαζί με τον φιλοξενούμενο «Πολιτιστικό Σύλλογο Γέφυρας Θεσσαλονίκης» παρουσιάζουν μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τη Θράκη.

20:00 Κεντρική σκηνή
Τα αγαπημένα κλοουνοξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο» γιορτάζουν τα πιο γλυκά γενέθλια της Ονειρούπολης και σας καλούν να απολαύσετε μια παράσταση γεμάτη γέλιο και εκπλήξεις! Ακολουθεί η μεγάλη συναυλία των «Vegas». Πήραν το όνομα τους από τον αστέρα Βέγας, ο οποίος είναι το πέμπτο λαμπρότερο αστέρι στον ουρανό και βρίσκεται στον αστερισμό Λύρα που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τη μουσική. Μπήκαν στη ζωή μας το 2009 κι από τότε όλοι έχουμε χορέψει τους ρυθμούς τους. Έχουν κάνει πολλές επιτυχίες, έχουν βραβευτεί ως το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς ενώ ανέλαβαν το warm up στην live εμφάνιση της Rihanna. Αυτή τη φορά αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν το κοινό της «Ονειρούπολης».