Γραφείο Τύπου

25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023
image_print
25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του δήμου Δράμας ύστερα από πρόσκληση – πρωτοβουλία της  Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας  πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δημόσιο ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας,  διήμερες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και ειδικότερα κατά των γυναικών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Viadrama, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, παρουσία και του δραμινού πρωταθλητή μας  κ. Κώστα Δουβαλίδη. Οι συμμετέχουσες είχαν καλυμμένο συμβολικά το στόμα τους με μια κόκκινη ταινία, ως ένδειξη συμπαράστασης απέναντι στα θύματα βίας, ενώ οι νεαροί κύριοι μετέφεραν πλακάτ με μηνύματα για την ημέρα αυτή.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Δράμας, μαθητές και μαθήτριες του 3ου, 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας, του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου και οι οικοδεσπότες μας του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, μετέφεραν μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ποιημάτων, κειμένων και διαδικτυακής εφαρμογής το δικό τους ηχηρό μήνυμα για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ. Η κοσμητόρισσα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ.  κ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, παρουσίασε τα αποτελέσματα δυο προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από της Ένωση Κυριών Δράμας και αφορούσαν την υποστήριξη των θυμάτων αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Στο φουαγέ του σχολείου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής ανάλογου περιεχόμενου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον οικοδεσπότη κ. Αναστάσιο Σαλή, Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Γκιουλάνης, ο Β’ υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας κ. Αναστάσιος Δραγουδάκης, η πρόεδρος της Ένωσης  Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας κ. Αλίκη Τσιαμούρα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός και άλλοι  υπηρεσιακοί παράγοντες.

Gallery