Πολιτιστικός Οργανισμός – ΦΤΜΜ
Αρχική Πολιτιστικός Οργανισμός – ΦΤΜΜ
image_print
Διεύθυνση Υπηρεσίας Τηλ. Fax Email Ιστοσελίδα
Πολιτιστικός Οργανισμός (Ωδείο) – Βεργίνας 218Α 2521047022 modd.gr@gmail.com
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Αγίας Βαρβάρας 9
2521046732, 2521047575 2521033526 kinfest@dra.forthnet.gr Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Προϊσταμένη: Καβάκα Ελευθερία

Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 2012 μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ο Μουσικός Οργανισμός Δήμου Δράμας και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας συνενώθηκαν στο νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία «Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους» – Δήμου Δράμας. Πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού είναι ο κ. Δεμερτζής Γεώργιος.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δράμας. Η ανταπόκριση τόσο των κινηματογραφιστών όσο και του κοινού ήταν μεγάλη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Έπειτα από μερικά χρόνια, το Φεστιβάλ υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Δράμας και στα μέσα της δεκαετίας του 80’ από την Πολιτεία.

Από τον Αύγουστο του 1996, το Υπουργείο Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την σημασία και το κύρος του Φεστιβάλ της Δράμας, το ενέταξε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Η ένταξη είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή σ’ ένα πολιτιστικό δίκτυο Πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και τη θεσμοθέτηση απρόσκοπτης χρηματοδότησης εξ ίσου από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Δήμο Δράμας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Δράμας (http://www.dramafilmfestival.gr/)

dod

Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ιδρύθηκε το 1993 με την 49839/28.11.93 (ΦΕΚ 791/τ.Β’/6.10.93) απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. από τον τότε Δήμαρχο Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα. Στο τέλος του 2006 συνενώνεται με τις Φιλαρμονικές του Δήμου Δράμας (έτος ίδρυσης 1948), του Τ.Δ. Ξηροποτάμου (έτος ίδρυσης 1982), του Τ.Δ. Καλλιφύτου (έτος ίδρυσης 1960), του Τ.Δ. Καλού Αγρού (έτος ίδρυσης 1979), και τη Μικτή και Νεανική Χορωδία (έτος ίδρυσης 1978 από τον μαέστρο & αρχιμουσικό Ευριπίδη Σαμαρά) και αποτελούσαν το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία «Μουσικός Οργανισμός Δήμου Δράμας».

Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας στεγάζεται από το 1999 στο ιδιόκτητο ειδικών προδιαγραφών και απαιτήσεων κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Βεργίνας 218α (πρώην Ρούσβελτ). Λειτουργούν δεκαέξι αίθουσες με ειδική μόνωση και ειδικά εξοπλισμένες για τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων (ομαδικών και ατομικών), δύο αμφιθέατρα συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων χωρητικότητας 300 και 100 θέσεων αντίστοιχα, κυλικείο, χώρος αναμονής και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Διδάσκονται όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, μονωδία-φωνητική, ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική καθώς και μουσική τεχνολογία. Περισσότεροι από τριάντα (30) επίλεκτοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν επωμισθεί το εκπαιδευτικό έργο του Ωδείου με μεγάλη επιτυχία. Η εκπαίδευση λοιπόν ξεκινά από την προσχολική ηλικία με την μουσική προπαιδεία, συνεχίζεται με την επιλογή οργάνου και ολοκληρώνεται με την απόκτηση πτυχίου και διπλώματος στη συνέχεια.

Πέρα από το κύριο εκπαιδευτικό έργο του, το Δ.Ω.Δ., για να ανταποκριθεί στους σκοπούς του, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του, διατηρεί μουσικά σύνολα (κάθε επιπέδου) όπως σύνολα κλασικής, μοντέρνας & παραδοσιακής μουσικής, Χορωδίες (τη Μικτή, την Παιδική Χορωδία), Συμφωνική Ορχήστρα (Νέων & παιδική), υψηλού επιπέδου με παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Από το 2014 Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Δ. είναι ο κ. Καμπάνης Σαμαράς.

Οδηγός σπουδών Δ.Ω.Δ.

Αποφάσεις Πολιτιστικός Οργανισμός - ΦΤΜΜ