ΤΕΒΑ
image_print

Περιγραφή

image001

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

(ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η Κοινωνική Σύμπραξη «Αλληλεγγύη στην ΠΕ Δράμας» αποτελείται από 21 Εταίρους όπου ο Δήμος Δράμας έχει οριστεί ως Επικεφαλής Εταίρος και εξυπηρετεί σε 8 Σημεία Διανομής 2.885 ωφελούμενες μονάδες (5.526 ωφελούμενους) εκ των οποίων οι 1.546 ωφελούμενες μονάδες (3.100 ωφελούμενοι περίπου)  λαμβάνουν αγαθά από τον Δήμο Δράμας.

Έως σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τις διανομές έτους 2015 και από 1-11-2016 ξεκινούμε την υλοποίηση των διανομών τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής έτους 2016.

Παράλληλα με τις διανομές υλοποιούνται συνοδευτικά μέτρα απευθυνόμενα προς όλους τους ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία Ημερίδες σε όλους τους Εταίρους με θέμα: “Υγιεινή διατροφή και διαβίωση” και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Από τον Σεπτέμβριο 2016 ξεκίνησε η λειτουργία ατομικών και ομαδικών συνεδριών ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής σε θέματα κοινωνικά, ψυχικής υγείας και διατροφής προς όλους τους ωφελούμενους οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν.

Αρμόδιος Υπάλληλος: Στεργιοπούλου Αναστασία
Διοικητήριο 125 γραφείο
Τηλ. 2521351125
Fax: 2521351126
email: aster@dimosdramas.gr

footersimpraksi

 

Εγκαταστάσεις

Gallery