ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΕ ιδιαίτερη  λαμπρότητα για άλλη μια χρονιά, η Δράμα ετοιμάζεται να γιορτάσει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, καταθέσεις στεφάνων από τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές, καθώς και την μεγάλη κεντρική παρέλαση επί της Εθνικής Αμύνης, με την ευθύνη της ΠΕ Δράμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στις 08:00 Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας

10:30 π.μ. επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Δωρόθεος, μαζί με τον Ιερό Kλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κυριάκο Τοπαρλάκη, Μουσικού Σχολείου Δράμας, με θέμα: «Το τίμημα της λήθης για ο ελληνικό γένος και ολόκληρη την ανθρωπότητα».

11:30 μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας και επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων.

12:00, Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους-χορευτικές ομάδες, Τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε εφαρμογή της υπ. Αριθμ. 88323/ 13-10-23 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στις Κοινότητες που ανήκουν στην χωρική και διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δράμας , θα τελεστούν σε κάθε μία από αυτές Επιμνημόσυνες δεήσεις και καταθέσεις στεφάνων από τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Από το Γραφείο Τύπου