Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Ονειρούπολη 2023-2024

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση δράσεων στην Ονειρούπολη 2023-2024

Η Ονειρούπολη Δράμας είναι η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας και το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας. Τα τελευταία 19 χρόνια αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, από όλη την χώρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η επιτυχία και η ολοένα αυξανόμενη αναγνώριση της διοργάνωσης, έχει ενδυναμώσει σημαντικά, την παρουσία της πόλης μας στον χάρτη των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας.

Στην όμορφη Δράμα μας τα 19 αυτά χρόνια, όλοι οι συμπολίτες μας με αγάπη, μεράκι και όραμα, αφοσιώθηκαν στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Εργαζόμενοι πολλές ώρες σε δύσκολες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, στοχεύουν να την διευρύνουν και να την κάνουν ακόμα πλουσιότερη! Η ύπαρξη και λειτουργία της Ονειρούπολης είναι σημαντική. Χαρίζει νότες αισιοδοξίας, καθώς κι ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, τόσο στους επισκέπτες όσο και την τοπική κοινωνία, που βιώνει την αύρα της αλληλεπίδρασής της. Τονώνει την ψυχολογία όλων μας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις ως οδηγό, προχωράμε στο σχεδιασμό της φετινής 20ης «Ονειρούπολης».

Ό διοργάνωση θα υποστηρίζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, από δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται με γιορτινό ρυθμό περιμετρικά της «Ονειρούπολης» και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Οι χώροι στους οποίους και φέτος θα φιλοξενηθεί η «Ονειρούπολη», είναι ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης και θα διαρκέσει από 4 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2024.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς για να μπορέσουμε όλοι μαζί σα δεμένη μεγάλη ομάδα να καταφέρουμε να δώσουμε νέα πνοή στην διοργάνωση, νέα πνοή στην πόλη μας και να ετοιμάσουμε ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες εκπλήξεις. Ανάμεσά μας, υπάρχουν άτομα και φορείς με φαντασία, τεχνογνωσία και διάθεση, που μπορούν να παρέχουν τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις προτάσεις τους για μια αρτιότερη και πιο σύγχρονη «Ονειρούπολη». Θα θέλαμε λοιπόν να υποβάλετε τη δική σας ιδέα, τη δική σας πρόταση για την υλοποίηση μιας δράσης, στο πνεύμα των δράσεων που όλα αυτά τα χρόνια χαρίζουν χαρά και χαμόγελα στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης, μέσα από τα σπιτάκια του χωριού του Αϊ Βασίλη.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας, έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpara@dimosdramas.gr υπ΄ όψη του τμήματος Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δ. Δράμας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2521037310 ή και στο 2521021698.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, θα κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο δυνατή.

 

Από το Γραφείο Τύπου