Δελτία Τύπου

«ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024
image_print
«ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Δελτίο τύπου

«ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

 Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά υλοποίησαν διήμερη δράση ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού του 11ου και 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Μαρτίου αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η παιδαγωγός και ο οικονομολόγος του Παραρτήματος Ρομά συνάντησαν τους μαθητές των τμημάτων Α1, Α2 και Β1 των δύο σχολείων. Η δράση στηρίχθηκε στην ανάγνωση του βιβλίου «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε», του Μάρτιν Αγκάσι, και περιλάμβανε ασκήσεις βιωματικού τύπου.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν με δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο την αρνητική πλευρά του φαινομένου, να υιοθετήσουν θετικά πρότυπα συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον, καθώς και να μην μένουν απαθείς θεατές μπροστά σε φαινόμενα σχολικής βίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του 11ου Δ.Σ., κα Ελένη-Νικολέττα Ιατρίδου, τον διευθυντή του 15ου Δ.Σ., Δημήτριο Μαυρόπουλο, τους δασκάλους και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

 και Δημόσιας Υγείας

Σοφία Τσακιρίδου