Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
image_print
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

 

Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου σε ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Δράμας και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας / ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δράμας, πραγματοποίησε διήμερη δράση προς τιμήν του πληθυσμού των Ρομά που διαμένει στην πόλη μας.

Ειδικότερα, το πρωί  της  Δευτέρας 8 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε δράση δεντροφύτευσης στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στη δράση, φυτεύοντας καλλωπιστικά δέντρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κος Σταμάτης Ρεμόντης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Ν. Δράμας. Την επόμενη μέρα, Τρίτη 9 Απριλίου 2024 έλαβε χώρα δράση σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με μετρήσεις  σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, αρτηριακής πίεσης και οξυμετρία  στους οικισμούς της Τέρμα Φιλίππου και των Αμπελοκήπων.

 

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας

Σοφία Τσακιρίδου