Γραφείο Τύπου

Τελική Ημερίδα αποτίμησης της ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023
image_print
Τελική Ημερίδα αποτίμησης της ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας

Μία δέσμη έργων πνοής για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον του Δήμου Δράμας, αυτά της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2014-2020, έφτασαν στην ολοκλήρωσή τους.

Με αφορμή τη ολοκλήρωση των έργων, ο Δήμος Δράμας διοργανώνει Ημερίδα Λήξης, με σκοπό την αποτίμηση των δράσεων και παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν κατά την εφαρμογή της Στρατηγικής. Οι εργασίες της ημερίδας θα περιλαμβάνουν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης καθώς και την παρουσίαση καλών πρακτικών με αναφορά σε παρόμοιες δράσεις άλλων περιοχών. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 11:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ, αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ», 3ο χλμ Δράμας-Καβάλας.

Στο πάνελ της ημερίδας, εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου Δράμας και των Αναδόχων που υλοποίησαν τις παρεμβάσεις, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ ΑΜΘ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017, αποτέλεσε ένα πολυεπίπεδο και πολυσύνθετο εγχείρημα με στόχο την ανάδειξη της διακριτής ταυτότητας της πόλης και τη λειτουργική σύνδεση όλων εκείνων των στοιχείων που θα την καταστήσουν Βιώσιμη και Ανθεκτική πόλη. Η επιτυχής υλοποίηση των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την εφαρμογή της, υπήρξε το αποτέλεσμα λεπτομερούς σχεδιασμού και μεθοδικής εργασίας του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, την Ένωση Κυριών Δράμας και την Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε.

Η Στρατηγική υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020», μέσω συγχρηματοδότησης με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 8.406.438,06 €.

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου «Δράσεις Δημοσιότητας και Επικοινωνίας» της ΣΒΑΑ Δήμου Δράμας.

Gallery