1

110 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΜΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΜΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ

«Η Δράμα αποτελεί μια από τις μαρτυρικότερες περιοχές της Ελλάδος. Κατά την μακραίωνη ιστορία της γνώρισε πολλούς κατακτητές που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους.

Η Δράμα κυριολεκτικά ξεκληρίστηκε από τους εκάστοτε επιδρομείς και το αίμα των δραμινών μαρτύρων πότισε βαθιά την Δραμινή γη.

Η περιοχή μας γνώρισε τον πόνο, τον θρήνο και την απώλεια εξαιτίας των καταστροφών και των μεγάλων σφαγών.

Στο διάβα των αιώνων και παρά τις επίμονες προσπάθειες αφελληνισμού της περιοχής, το εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα των κατοίκων δεν κάμφθηκε.

Η 1Η Ιουλίου 1913 είναι ημέρα σύμβολο και ορόσημο για την περιοχή μας.

Οι πρόγονοί μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγαλλίαση τον Ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό υπό την ηγεσία του Συνταγματάρχη Νικολάου Μιχαλόπουλου Αρκαδικού.

Με απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη , υποκλινόμενοι στους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια , τιμούμε την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας , από τη διπλή κατοχή Τούρκων και Βουλγάρων.

110 χρόνια μετά, ο εορτασμός της Απελευθέρωσης της Δράμας μας, αποδεικνύει ότι διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες, διαφυλάττουμε τις αξίες και την παράδοση του τόπου.

Η Δράμα θυμάται. Η Δράμα τιμά. Διδάσκεται και μετατρέπει την ιστορική πορεία της των αγώνων και των θυσιών σε δυναμική και προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

Δόξα και Τιμή στους ήρωες προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

Χρόνια πολλά σε όλους με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΡΑΜΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Από το Γραφείο Τύπου