ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ Ε.Α.Π ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ. ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΕΧΕΙ 1.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τη Δράμα επισκέφτηκαν  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και ο Καθηγητής του ΕΑΠ κ. Στέλιος  Ζερεφός , για να ανακοινώσουν  την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Κινηματογράφου από την 1η Μαρτίου.

Τα εργαστήρια της Σχολής θα γίνονται δια ζώσης και υποχρεωτικά στη Δράμα.

Οι αιτήσεις για φοίτηση στη Σχολή ξεπέρασαν τις 130 και επιλέχθηκαν οι πρώτοι 100 φοιτητές για το πρώτο εξάμηνο.

Χ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ: «ΜΙΑ  ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ»

Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος , καλωσόρισε τον νέο Πρόεδρο του ΕΑΠ και τόνισε ότι μια μεγάλη προσπάθεια επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.

Όπως δήλωσε:

«Η Δράμα θα είναι η πόλη που θα υποδέχεται τους φοιτητές στα δια ζώσης μαθήματα. Από τον Μάρτιο θα έχουμε στη Δράμα τους πρώτους φοιτητές. Είμαι σίγουρος ότι η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με τον προηγούμενο Πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Ζώρα θα συνεχισθεί.Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας  που από την αρχή στήριξαν έμπρακτα και ουσιαστικά αυτήν την προσπάθεια”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Π: «ΦΙΛΟΔΟΞΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Ο νέος Πρόεδρος του Ε.Α.Π κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Στη Δράμα θα διεξαχθεί ένα από τα πιο σύγχρονα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ, που είναι οι Κινηματογραφικές Σπουδές. Είναι ένα φιλόδοξο, πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα στο οποίο οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν την προσδοκία του ΕΑΠ. Το πρόγραμμα  αυτό έλλειπε από τον Ελληνικό Ακαδημαϊκό χάρτη.

Η σύνδεση των Κινηματογραφικών σπουδών με το ΦΤΜΜ είναι δεδομένη …

Με την ιδιότητα του Πρόεδρου του ΕΑΠ θα ήθελα  να αναφέρω ότι είναι σημαντική αυτή η συνεργασία με το δήμο Δράμας και θα δημιουργήσει ασφαλώς καινούριες συνέργειες και σε άλλα προγράμματα σπουδών, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο».

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΑΠ είναι το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα με 42.000 φοιτητές και έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε νέα καινοτόμα προγράμματα σπουδών.

Γ. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: «ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού-ΦΤΜΜ Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής , τόνισε:

«Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη. Σήμερα επισφραγίζουμε στην πράξη όσα έχουμε πει στο παρελθόν. Επισκεφτήκαμε τους χώρους όπου θα γίνεται η διδασκαλία, συζητήσαμε τεχνικές λεπτομέρειες  για την λειτουργία της Σχολής και σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και τα επισιτιστικά σωματεία , θα δοθεί η όποια δυνατή βοήθεια ώστε να λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο».

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΕΡΕΦΟΣ: « ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ»

Τέλος ο Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΑΠ κ. Ζερεφός υπογράμμισε:

«Είναι υβριδικό πρόγραμμα και τα εργαστήρια θα γίνονται δια ζώσης στη Δράμα, με την συνδρομή και των ηλεκτρονικών μέσων. Έχουν εξασφαλιστεί υπέροχες αίθουσες  που εξασφαλίζουν την άριστη διδασκαλία των μαθημάτων. Είναι τετραετούς διάρκειας , ανοικτό και μετά το δεύτερο έτος ανοίγεται μια βεντάλια θεματικών ενοτήτων για πάρα πολλά θέματα σχετικά με τον Κινηματογράφο»

Τα μαθήματα θα γίνονται στις 2 αίθουσες του Ωδείου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.

Σε πλήρη ανάπτυξη η Σχολή θα έχει  1000 φοιτητές.

 

Από το Γραφείο Τύπου