Γραφείο Τύπου

Έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016
image_print
Έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, επισκέφθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Ελευθερία» την έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τον Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας και την Ένωση Κυριών Δράμας.

Ο Δήμαρχος δηλώνει:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη διοργάνωση της παρούσας έκθεσης στον τόπο μας, στη Δράμα, στην προσφυγομάνα Δράμα, σε μια περιοχή που δέχτηκε τον προηγούμενο αιώνα πλήθος προσφύγων από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, τη Θράκη, και που σήμερα ανοίγει ξανά την αγκαλιά της για να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους του παγκόσμιου γίγνεσθαι, άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες για να σωθούν. Είναι οι άνθρωποι που γνωρίσαμε την πορεία της δυστυχίας τους μέσα από δημοσιεύσεις, εικόνες και ρεπορτάζ. Η ενημέρωσή μας, λοιπόν, στηρίχθηκε και στηρίζεται στους μαχητικούς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές με αυτοθυσία και τόλμη, ρισκάρουν για να απαθανατίσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές των προσφύγων, τον μακρύ και επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν για να βρουν το δικό τους καταφύγιο, τη γαλήνη, την ασφάλεια, την ειρήνη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αξίζει θερμά να συγχαρώ όλους τους αφανείς ήρωες της ενημέρωσης, τους φωτορεπόρτερς που σήμερα μας χαρίζουν τις εικόνες τους και μας βάζουν σε μια διαδικασία προβληματισμού για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, τη Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. και την Ένωση Κυριών Δράμας, που στο πλαίσιο της «Ονειρούπολης», παρουσιάζουν την έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» και μας επιτρέπουν να μάθουμε ποιες είναι οι χώρες προέλευσης των προσφύγων, ποιοι είναι οι θαλάσσιοι και χερσαίοι δρόμοι που ακολούθησαν και πόσοι άνθρωποι μετακινήθηκαν».

Gallery