Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Ρωσικής Αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018
image_print
Επίσκεψη Ρωσικής Αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη

«Επίσκεψη Ρωσικής Αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη»

Την Πέμπτη 3-5 ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, υποδέχθηκε στο γραφείο του την ρωσική αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη αποτελούμενη από τον Ειδικό Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης σε θέματα Αναπτυξιακά και Δικτύωσης με την Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης, κ. Ναντεζντα Πέτροβα, τον Αναπλ. Επικεφαλής της περιοχής Πριμόρσκι της Αγίας Πετρούπολης, κ. Αντρει Χομπετς, την επικεφαλής του τμήματος Κατασκευών της περιοχής Πριμόρσκι της Αγίας Πετρούπολης, κ. Μαρία Κρασνικοβα.
Ο Δήμαρχος, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία και φιλία που συνδέει τους 2 λαούς τονίζοντας ότι η σχέση της Ελλάδας με την Ορθόδοξη Ρωσία, η ιστορία και οι κοινές πολιτιστικές καταβολές Ελλήνων και Ρώσων επιβεβαιώνουν ότι οι 2 λαοί ήταν και θα παραμείνουν να είναι κοντά γιατί τους συνδέουν πολλά στοιχεία. Επιπλέον, δήλωσε ότι η περιοχή της Δράμας διακρίνεται για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της, την πλούσια ιστορία, το εξαιρετικό μάρμαρο, τον απολαυστικό οίνο, την πλούσια εκκλησιαστική και μοναστηριακή παράδοση και την ποιότητα και φιλοξενία των κατοίκων της, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση να ξεκινήσει μια δυναμική συνεργασία σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πλαίσιο που τα οφέλη της θα είναι πολλαπλά. Τέλος, επισήμανε ότι διακρίνεται μια χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης για όλους με την ίδρυση γραφείου-αντιπροσωπείας που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με θέματα ανάπτυξης συνεργασίας με τη Ρωσία και μάλιστα το εν λόγω γραφείο είναι το τρίτο που θα λειτουργεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας, την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στο συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας (Σίψα), όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, και το κτήμα «Τέχνη Οίνου» στο Μικροχώρι Δράμας.
Το απόγευμα το παραδοσιακό συγκρότημα ΜΑΡΟΣΚΑ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποίησε εκδήλωση με δωρεάν είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρη Καλαϊτζίδης» στην Καλλίφυτο Δράμας καταπλήσσοντας το κοινό με ένα εξαιρετικό θέαμα.

Από το Γραφείο Τύπου

Gallery