Γραφείο Τύπου

Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017
image_print
Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ

 

Ο Δήμος Δράμας θα συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που επιδεικνύει τα οφέλη του να είσαι δραστήριος και να συμμετέχεις τακτικά σε αθλητικές και σωματικές δραστηριότητες.

Η καμπάνια του Now We MOVE είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Ξεκίνησε το 2012 από τον Διεθνή Σύνδεσμο Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA), φέρνει τους ενδιαφερόμενους από τον τομέα του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε συνδυασμό με διάφορους άλλους τομείς για την αντιμετώπιση της επιδημίας φυσικής αδράνειας σε όλη την Ευρώπη. Ο γενικός στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.

Η εβδομάδα MOVE συνήθως πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και / ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Φέτος για πρώτη χρονιά θα λάβει χώρα από την Δευτέρα στις 29-05-2017 έως και την Κυριακή στις 04-05-2017.

Η εβδομάδα MOVE συντονίζεται κεντρικά από τη Διεθνή Ένωση Αθλητισμού και Πολιτισμού (ISCA). Η ISCA –  Διεθνής Σύνδεσμος Αθλητισμού και Πολιτισμού, είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανοιχτή σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αθλητισμού για όλους, σε αθλήματα αναψυχής και σωματική άσκηση. Δημιουργήθηκε το 1995, η ISCA συνεργάζεται με 180 οργανώσεις μέλη της, διεθνείς ΜΚΟ και ενδιαφερόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Διαθέτει 40 εκατομμύρια ατομικά μέλη από 74 χώρες που αντιπροσωπεύουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της νεολαίας, του αθλητισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το όραμά της: Ένα πλήθος ανθρώπων που χτίζει καλύτερες κοινωνίες μέσα από κουλτούρες κίνησης. Αποστολή της: Να δημιουργήσει διεθνείς σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, πολιτισμών, οργανισμών και τομέων. Θεωρώντας τον αθλητισμό ως μια κουλτούρα κινήσεων, αναπτύσσουν ευκαιρίες για μάθηση, έμπνευση και δράση για να προκαλέσουν κοινωνικό κανάλι.

Η εβδομάδα MOVE συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από έναν ευρωπαϊκό συντονιστή εβδομάδας MOVE. Σε εθνικό επίπεδο το MW συντονίζεται από εθνικούς συντονιστές. Οι εθνικοί συντονιστές συνεργάζονται με τους πράκτορες του MOVE.

Το NOW WE MOVE έχει τους εξής στόχους:

  • Αύξηση της ευαισθητοποίησης των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.
  • Ανάπτυξη και προώθηση ευκαιριών για να δραστηριοποιηθούν στον αθλητισμό και στη σωματική άσκηση.
  • Ενεργοποίηση της βιώσιμης και καινοτόμου ανάπτυξης ικανοτήτων για τους αθλητές και τους φυσικούς φορείς που ασχολούνται με την κοινωνία
  • Υποστηρίζοντας τα κοινωνικά οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής

 

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύτιμος καθώς  μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά με διάφορους τρόπους στο κάλεσμα της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας «NOW WE MOVE 2017» για συμμετοχή  και συνεργασία όλων των φορέων:

 

Α. Υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες, παρέχοντας απαραίτητο υλικό, απαραίτητες διευκολύνσεις και ενεργή παρουσία.

Β. Oργανώνοντας μία ή περισσότερες δράσεις, προσελκύοντας, αξιοποιώντας και ενθαρρύνοντας εθελοντικές  οργανώσεις, συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), ενεργούς πολίτες και τα μέλη της εκπαιδευτικής και μαθητικής  κοινότητας του δήμου.

Με στόχο να προβάλλουμε μέσα στον Ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο του τόπου μας, το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο μας, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

οι ενδιαφερόμενοι:

α) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

και         β) Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ ΑμεΑ, ΜΚΟ περιβάλλοντος, εθελοντές (σύλλογοι και ιδιώτες), Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, Επιστημονικοί Σύλλογοι, ο Ερυθρός Σταυρός, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομική Διεύθυνση, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων, και όσοι είναι εν δυνάμει συνδιοργανωτές της καμπάνιας Now We Move,

να δηλώσουν την συμμετοχή τους είτε τηλεφωνικά στο 2521350667, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mdros@dimosdramas.gr έως και την Τετάρτη στις 24-05-2017.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση :                     http://www.nowwemove.com/