ΗΤΑΝ ΟΡΑΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ – ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ  ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 50 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ξεκίνησαν  στη Δράμα, τα δια ζώσης μαθήματα εργαστηρίων της Σχολής Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα κινηματογραφικών σπουδών του ΕΑΠ σε συνεργασία  του Δήμου Δράμας  με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, με την υποστήριξη  της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Αντιπεριφέρειας  Δράμας, δίνει νέα προοπτική στον τόπο μας.

Αποτελεί πιστοποίηση ότι η Δράμα μπαίνει στο κέντρο των κινηματογραφικών σπουδών της Ελλάδος.

Η  λειτουργία Κινηματογραφικής  Σχολής   από το ΕΑΠ,  ενδυναμώνει το Φεστιβάλ και  αναδεικνύει την πόλη μας  σε ένα από τα κατ’ εξοχήν κινηματογραφικά κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης: μια πόλη ταυτισμένη με την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των κινηματογραφιστών του αύριο.

Το πρώτο εξάμηνο της Σχολής αριθμεί ήδη 100 άτομα. Η Σχολή κάλυψε το πλαφόν που ήθελε από την αρχή, ενώ είχε δεχθεί περί τις 160 αιτήσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κύριος  Σπύρος Σιάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΠΑ.Δ.Α- Διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών «Κάθε εξάμηνο θα έχουμε προσθετική ροή με τους φοιτητές στη Δράμα. Υπήρξε σύμπνοια και άριστη συνεργασία για να έχουμε θετική κατάληξη. Ο Δήμαρχος Δράμας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού-ΦΤΜΜ  το υποστήριξαν  με όλες τους  τις δυνάμεις και καταφέραμε να το υλοποιήσουμε».

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποδοχή των πρώτων φοιτητών στη Δράμα. Όπως τόνισε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα, γιατί υποδεχόμαστε τους πρώτους 50 φοιτητές , όπου ουσιαστικά ξεκινάνε τα προπτυχιακά μαθήματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Γιώργο Δεμερτζή, τους  πρώην Προέδρους  του ΕΑΠ κυρίους  Καρδάση και  Ζώρρα, τον νυν Πρόεδρο  κύριο Καλαβρουζιώτη,  τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο , τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαεμμανουήλ,  τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ  Γιάννη Σακαρίδη αλλά και τον αείμνηστο Αντώνη Παπαδόπουλο  για την πολύ σημαντική συμβολή τους , ώστε να έχουμε θετική κατάληξη.. Ήταν ένα όραμα ετών που έγινε πράξη ».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού -ΦΤΜΜ Δράμας Γιώργος Δεμερτζής, ανέφερε:

«Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια  και έχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα ήταν πάνω από 160.

Η Σχολή ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών από όλη την Ελλάδα , καθώς και 1 Έλληνα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα  από  το Νιούκαστλ της  Μεγάλης  Βρετανίας και αυτό έχει μεγάλη σημασία»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμπατζάκης Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.Ε μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Ένας ακόμη στόχος που είχαμε θέσει στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου,  αποκτά σάρκα και οστά. Όλα αυτά τα χρόνια από το 2016 πάρα πολλοί έχουν βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, από τις διοικήσεις του ΕΑΠ, τους Κυβερνητικούς βουλευτές όλοι έχουν συμβάλει σε αυτήν προσπάθεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ , αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική και ουσιαστική εξέλιξη , με την λειτουργία της Σχολής Κινηματογράφου, όπου έμπρακτη και ουσιαστική ήταν η στήριξη της Περιφέρειας- του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου και της Αντιπεριφέρειας  Δράμας.

Από το Γραφείο Τύπου