Γραφείο Τύπου

Ο Δήμος Δράμας βράβευσε τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2019-2020

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
image_print
Ο Δήμος Δράμας βράβευσε τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση” 2019-2020

Εντυπωσιακή η προσπάθεια των μαθητών

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2019-2020 για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Δράμας. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, στoν προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Τάσσου, κ. Κυριακίδη και κας Τόλιου.

Ο Αντιδήμαρχος κος Τάσσου χαιρέτησε την εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών, καθώς συνέλεξαν πάνω από 6.400 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κος Κυριακίδης με τη σειρά του συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στη δράση και  ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το έργο τους.

Επιπλέον, στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο, δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, ενώ στα σχολεία που πρώτευσαν δόθηκαν και χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Αναφορά έγινε για τη στήριξη και την προσφορά τους στη δράση στο σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» και  στο πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» για την υποστήριξη τους στη βράβευση.

Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.

Η υπεύθυνη από το από το πρόγραμμα ΚΚΜ Ειρήνη Τοπουζίδου, ανέφερε, «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο φετινό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης.  Είμαστε εδώ για να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν  γιατί κάποιες μικρές πράξεις, όταν τις κάνουμε όλοι μαζί,  μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά για εμάς και το για περιβάλλον. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή.».

Ο Δήμος Δράμας θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης.

Δείτε το βίντεο με τα αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου εδώ.

Gallery