1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που ξεκίνησαν σε όλη την επικράτεια συστήνουμε οι δημότες και κυρίως οι ηλικιωμένοι να  παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη χωρίς συνωστισμό. Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό  ανακοινώνεται ότι  θα λειτουργεί για το κοινό δημόσιος κλιματιζόμενος χώρος και συγκεκριμένα το ισόγειο του  δημαρχείου. Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι διαθέσιμος στους δημότες μέχρι τις 8 το βράδυ.

Παρακαλούνται οι δημότες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από καύσωνα όπως αυτά καθορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα:

Τέλος οι δημότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και ανάπτυξη δασικής πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, η καύση οποιωνδήποτε φυτικών υπολειμμάτων, οι εργασίες υπαίθρου που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα χωρίς τη λήψη των κατάλληλων μέτρων, το κάπνισμα των μελισσών, η χρήση συσκευών έψησης,  καθώς και η παράνομη απόρριψη σκουπιδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών εντός δασικών, χορτολιβαδικών και γεωργικών εκτάσεων.

Από το Γραφείο Τύπου