Γραφείο Τύπου

Πρόσκληση για Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
image_print
Πρόσκληση για Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2017
(European Mobility Week 2017)
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ΄ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 και 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», στις 22 Σεπτεμβρίου κατά την οποία τμήματα οδών της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα ΜΜΜ.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2017 είναι «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα». Προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.
Το 2016, 86 δήμοι επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στην υλοποίηση των δράσεων στο πλαίσιο της ΕΕΚ, δίνοντας το ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η χώρα μας συμμετέχει και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων Πολιτών.
Ο Δήμος Δράμας, για πρώτη φορά, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» το έτος 2014. Η πρόσθετη εμπειρία, οι ποικίλες παράλληλες δράσεις και η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή ενδιαφερόμενων Φορέων, Πολιτών και Συλλόγων, ήταν ο λόγος που καταφέραμε όλοι μαζί το έτος 2016 να βρεθεί ο Δήμος Δράμας στην πρώτη θέση στην κατάταξη των ελληνικών δήμων που συμμετείχαν στην διοργάνωση της ΕΕΚ 2016. Βάση αυτής της κατάταξης που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Γενική Γραμματεία, το ΥΠΕΝ όρισε τον δήμο Δράμας ως Κέντρο των δράσεων για την χώρα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
οι ενδιαφερόμενοι Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές, λοιποί Σύλλογοι και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να παραβρεθούν
στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Δράμας για τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Ανακαινισμένο Δημαρχείο (Πλατεία Ελευθερίας) στον 2ο όροφο. Θα δοθεί ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό και θα συζητηθεί το μέχρι τώρα διαμορφωμένο πρόγραμμα δράσεων. Σας καλούμε να ενώσουμε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
 www.mobilityweek.eu/
 www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR
 http://dimos-dramas.gr/evropaiki-evdomada-kinitikotitas/
 Fb: Δήμος-Δράμας-Δνση-ΠΟΑ-Τμήμα-Προγραμματισμού-Ανάπτυξης-και-Οργάνωσης