Γραφείο Τύπου

1η Σύσκεψη Φορέων για Δραμινο-Υγεία

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
image_print
1η Σύσκεψη Φορέων για Δραμινο-Υγεία

Σήμερα περισσότερο από ποτέ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον,  που πλήττει σοβαρά και αυξητικά τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών επιτάσσεται η αναγκαιότητα δημιουργίας θεσμοθετημένων δράσεων με την εμπλοκή και τη συνεργασία της Τοπικής αυτοδιοίκησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό. Η ενδυνάμωση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, η κινητοποίηση των πολιτών σε επίπεδο πολιτικό και η πραγμάτωση αλληλέγγυων, βιώσιμων σχημάτων συνεργασίας και αλληλοβοήθειας αποτελούν μονόδρομο για τις τοπικές κοινωνίες συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την εξωστρέφεια μας.

Με βασική μας προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική στα πλαίσια  των δεδομένων  και των αναγκών που ανακύπτουν συνεχώς στα θέματα της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού οραματιστήκαμε  τη δράση με τίτλο «Δραμινο-Υγεία» ενός  θεματικού  ιατρικού  πάρκου διάρκειας 5 ημερών στην περιοχή της Ανάπλασης  και παράλληλα σε δημόσιους χώρους της πόλης. Στο ιατρικό πάρκο θα βρίσκονται κινητές μονάδες υγείας, περίπτερα συλλόγων και  φορέων, εθελοντές επιστήμονες σωματικής και ψυχικής υγείας παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, πρόληψης, ευαισθητοποίησης, συμβουλευτικής, βιωματικά και συναφείς δράσεις. Στις θεματικές γωνιές της πόλης θα πραγματοποιούνται  ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες υγείας.

Στο εγχείρημα μας αυτό καλέσαμε σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να επικοινωνήσουμε το όραμά μας. Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού και δήλωσαν ενθουσιασμένοι και αρωγοί της δράσης αυτής. Συγκροτήθηκε επιτροπή έργου με  μέλη: τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δράμας κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, τη Διοικήτρια του  Γενικού  Νοσοκομείου κ. Καρατζόγλου, την κ Όλγα Βασιλείου γραμματέα του Ιατρικού  συλλόγου , την κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου πρόεδρο του  Ιδρύματος  Χρονίων Παθήσεων , την κ. Αγλαία Κατσιγιάννη από το Σύλλογο Παραπληγικών και την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής  κ. Χειράκη Γεωργία.

Ευελπιστούμε να καταφέρουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας να υλοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου και να την καταστήσουμε θεσμό προς όφελος των δημοτών μας, μικρών και μεγάλων.

Από το Γραφείο Τύπου

Gallery