Γραφείο Τύπου

Εμβολιασμός και Αντιφθειρική δράση από τo Παράρτημα Ρομά

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023
image_print
Εμβολιασμός και Αντιφθειρική δράση από τo Παράρτημα Ρομά

To Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας/ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δράμας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και συγκεκριμένα των ΡΟΜΑ, πραγματοποίησαν δράση στον οικισμό της Τέρμα Φιλίππου.

Η δράση έλαβε χώρα στον οικισμό το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. από τον ιατρό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Νικηφόρο Βασιλείου με θέμα: ”Δράσεις – Μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την φθειρίαση, καθώς και η σημασία της πρόληψης των μεταδοτικών νοσημάτων μέσω του εμβολιασμού». Κατόπιν χορηγίας από φαρμακευτική εταιρεία  διανεμήθηκαν δωρεάν αντιφθειρικά σπρέι.

Η συγκεκριμένη δράση είναι αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης των Ρομά. Επίσης θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Gallery