Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Δημάρχου Lauf στη Δράμα

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016
image_print
Επίσκεψη Δημάρχου Lauf στη Δράμα

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος του Lauf της Γερμανίας, κ. Benedikt Bisping, με συνοδεία αντιπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, τον Δήμο Δράμας. Με ιδιαίτερη τελετή, στην οποία συμμετείχε και η φιλαρμονική του Καλού Αγρού, ο Δήμαρχος Δράμας υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία και τον επικεφαλής της.
Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος συντονιστής, εκ μέρους της ΚΕΔΕ, όλων των Ελληνικών Δήμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δύο δήμων και τόνισε ότι οι δημοτικές αρχές μπορούν να υποστηρίξουν ενέργειες που συμβάλλουν στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας των δύο πόλεων και της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία. Ο Δήμαρχος του Lauf, εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, δώρισε στη Φιλαρμονική του Καλού Αγρού ένα μουσικό όργανο, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο περιβάλλον-τουρισμός-πολιτισμός και συνεχάρη τον Δήμαρχο Δράμας για τις πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ των δήμων.
Η γερμανική αποστολή επισκέφθηκε με συνοδεία δημοτικών συμβούλων τον Φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς της Ροδόπης και την εναλλακτική κοινότητα του Πελίτη στο Παρανέστι, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, την Ονειρούπολη, το Λαογραφικό Μουσείο στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας και τον Σύλλογο Σιδηροδρόμων Δράμας, το κτήμα Τέχνη Οίνου, το κτήμα βιολογικής καλλιέργειας «Το Ρόδινο», όπου και οι δύο Δήμοι υιοθέτησαν από κοινού ένα δέντρο, τον χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙΠΕ Δράμας, το Δημοτικό Ωδείο, όπου παρακολούθησαν μουσική συναυλία.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απολογιστική συνάντηση στο Δημαρχείο Δράμας, όπου αναλύθηκαν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες του Δήμου Δράμας ως τουριστικού προορισμού, η άμεση συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων επί θεμάτων που άπτονται του προσφυγικού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς και η διαφήμιση και η προβολή στο εξωτερικό των δραμινών προϊόντων.

Gallery