Γραφείο Τύπου

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ- Η ΔΡΑΜΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Σάββατο, 7 Μαΐου 2022
image_print
ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ- Η ΔΡΑΜΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Δράμα μας, που την  αναδεικνύει  ως πόλη του κινηματογράφου της χώρας μας.

Στην υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  με το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. προχωρά ο Δήμος Δράμας για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Ανδρικάκη», με σκοπό τη δημιουργία θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το μνημόνιο συνεργασίας  θα υπογραφεί   το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου οπτικοακουστικών μέσων, με τη συμβολή των δωρητών από τη Δράμα κυρίων  Άρη Θεοδωρίδη και Κώστα Αποστολίδη και με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Δράμας.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜ. ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ

Παράλληλα, ο Δήμος Δράμας προχωράει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκ. ευρώ, πάλι από το Ταμείο Ανάκαμψης, της ανακαίνισης και ανακατασκευής του Δημοτικού Ωδείου και του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ, οι οποίοι φιλοξενούν το Φεστιβάλ της Δράμας.

ΜΑΜΣΑΚΟΣ: ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ…

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος:

«Μετά τις ευχάριστες ανακοινώσεις για τη Σχολή Κινηματογράφου εδώ στη Δράμα, προχωράμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και του Δήμου Δράμας για την παραχώρηση του στρατοπέδου “Ανδρικάκη . Ευχαριστώ προσωπικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού που είναι πάντα κοντά μας και δίπλα μας, καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και έρχονται τα αποτελέσματα. Ένας πολύχρονος αγώνας δικαιώνεται.»

 

Από το Γραφείο Τύπου

Gallery