Γραφείο Τύπου

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ  ΟΔΟ «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ»

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022
image_print
ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ  ΟΔΟ «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή ονοματοδοσίας οδού στη Δράμα σε οδό «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ» προς τιμήν του αείμνηστου δημοσιογράφου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στον δρόμο μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου (περιοχή Ταξιαρχίας).

Ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας υπήρξε επίλεκτο μέλος της Δραμινής Κοινωνίας. Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Μάχιμος δημοσιογράφος μέχρι τη συνταξιοδότησή του, με σεμνότητα και ήθος ανέδειξε και υπερασπίστηκε τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, με γνώμονα τη δίκαιη επίλυση τους, για το κοινό καλό.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος , παίρνοντας τον λόγο ανέφερε:

«Ο Στέφανος Στολίγκας ήταν μια ακέραιη προσωπικότητα, φιλικός στην επαφή του με τους πολίτες  και ιδιαίτερα τους νέους,  πάντα ευγενής και με το  χαμόγελο. Με ανιδιοτέλεια, ευπρέπεια  και ευθύτητα  πορεύτηκε όλα τα χρόνια της ζωής του και κέρδισε την αγάπη, τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Στάθηκε πάντα ακούραστος μαχητής της ζωής, άνθρωπος φιλότιμος, δυναμικός, εργατικός, με ήθος και δημιουργικότητα  , ιδιαίτερα  αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του.

Υπήρξε άνθρωπος της αλήθειας και του έργου.

Συγχαίρω την Εταιρία Δραμινών Μελετών για την πρωτοβουλία της να καταθέσει την απόλυτα τεκμηριωμένη και πλήρη εισήγηση ονομασίας μιας οδού στην πόλη μας  σε  οδό Στέφανου Στολίγκα.

Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Κοινότητας Δράμας και της Επιτροπής του άρθρου 8 του Νόμου 3463  που ήταν θετικές  για την ονοματοδοσία.

Ο Στέφανος Στολίγκας θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα για τους ανθρώπους της δημοσιογραφίας που αναζητούν την αλήθεια χωρίς σκοπιμότητες και συμβιβασμούς»

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Δραμινών  Μελετών Γιώργος Χατζόπουλος, η Δημοσιογράφος Ρένα Τριανταφυλλίδου και η συγγενής και βαφτιστικιά του Στέφανου Στολίγκα κυρία Αντιγόνη Πινακίδου.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Gallery