Γραφείο Τύπου

Τοποθετήσεις Βάσεων για Ποδήλατα

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018
image_print
Τοποθετήσεις Βάσεων για Ποδήλατα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2017

(European Mobility Week  2017)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017 ο Δήμος Δράμας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο για 17 βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων οι οποίες τοποθετήθηκαν σε σημεία της πόλης όπως αυτά αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Α/Α Οδός – Περιοχή Είδος βάσης στάθμευσης ποδηλάτων
1 Δημαρχείο Περιγράμματος Αυτοκινήτου
2 Πλατεία Ελευθερίας Περιγράμματος Αυτοκινήτου
3 3ο ΓΕΛ Απλή
4 1ο Δημοτικό Σχολείο Απλή
5 11ο Δημοτικό Σχολείο Απλή
6 15ο Δημοτικό Σχολείο Απλή
7 ΙΚΑ Δράμας Απλή
8 Ανάπλαση Γηπεδάκια Απλή
9 Ανάπλαση ΚΗΦΗ Απλή
10 Κολυμβητήριο Απλή
11 Αγία Βαρβάρα 1 Απλή
12 Αγία Βαρβάρα 2 Απλή
13 Αγία Βαρβάρα 3 Απλή
14 Δικαστήρια Απλή
15 Δημοτικός Κήπος Απλή
16 Γήπεδο Κραχτίδη Απλή
17 Φουσκωτό Απλή

 

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει: «Η δημοτική μας αρχή επιδιώκει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συνδημοτών και να διαμορφώσει μια σύγχρονη Δράμα που ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κινείται με το ποδήλατο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν οι συγκεκριμένες βάσεις ποδηλάτων. Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος γι’ αυτή μας την πρωτιά που στόχο έχει να ενισχύσει τον υγιή τρόπο μετακίνησης και την οικολογική συνείδηση».

Η βάση στάθμευσης ποδηλάτων περιγράμματος αυτοκινήτου (bikepark_car) αποτελεί μια καινοτόμα κατασκευή και εγκαταστάθηκε από τον Δήμο μας για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε ώστε να οριοθετεί χώρο ίσο με ένα μέσο επιβατικό όχημα και να δίνει το μήνυμα ότι στον αστικό ιστό, στον χώρο που καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο είναι δυνατόν να σταθμεύσουν 10 ποδήλατα που είναι οικολογικά, οικονομικά και προωθούν τον υγιή τρόπο μετακίνησης.

Οι βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων τοποθετήθηκαν με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των ποδηλατών στον αστικό ιστό της πόλης μας, την ενίσχυση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την χρήση ποδηλάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και την προαγωγή της αστικής βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Gallery