Γραφείο Τύπου

Βράβευση δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020
image_print
Βράβευση δημοτικών σχολείων για τη συμμετοχή τους στον  Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 13:30 στο δημοτικό σχολείο Ξηροποτάμου, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Δράμας για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους μήνες, οι μαθητές μας συνέχισαν απτόητοι την προσπάθεια τους και κατάφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα στον σχολικό μαραθώνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στη δράση συμμετείχαν 21 δημοτικά σχολεία, τα οποία συνέλεξαν περισσότερα από 6.400 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες. Ενεργό ρόλο είχαν και οι γονείς/μέλη του Followgreen, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Τα πρώτα σχολεία θα επιβραβευτούν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες και όλα τα σχολεία θα λάβουν δεντράκια για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, καθώς και επαίνους συμμετοχής για την προσπάθεια τους.

Τη βράβευση υποστηρίζουν, το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, με στόχο να τιμήσει τους μαθητές, που απέδειξαν ότι είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την προάσπιση του περιβάλλοντος, θα παραδώσει τους επαίνους των σχολείων και τα δώρα των υποστηρικτών στους διευθυντές/εκπροσώπους των σχολείων.

Ο Δήμος μας με αρωγό τη Διεύθυνση Καθαριότητας θα συνεχίσει και τη νέα σχολική χρονιά δράσεις ανακύκλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών.